Ангелкова: Закупилите почивки с Алфатур ще си получат парите до 15 дни

Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят нужните документи

Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с "Алфатур" за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност. Това съобщи в "Здравей, България" министърът на туризма Николина Ангелкова. "Алфатур" има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са закупили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с "Алфатур" и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората", обясни Ангелкова.

"Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят нужните документи. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да пътуват, да могат да го направят с друг туроператор, на който "Алфатур" е бил турагент", уточни министърът на туризма.