За първи път в Новград украсиха коледна елха и запалиха празнични светлини

Джуджетата Работливка и Мързеливко поддържаха високия емоционален градус в очакване на пристигането на Дядо Коледа

За първи път в центъра на Новград беше украсена коледна елха. Празничните светлини бяха запалени от кмета на селото Диана Копчева. На площада пред кметството се събраха много деца, ученици, заедно с техните родители, баби и дядовци. Така беше даден старт на наситената празнична програма в населените места на община Ценово в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Джуджетата Работливка и Мързеливко поддържаха високия емоционален градус в очакване на пристигането на Дядо Коледа. Преди появата на беловласия старец сборна група от деца изпълни коледни песнички с наричания за здраве и берекет. Представители на училище „Алеко Константинов“  и детска градина „Славейче“ изявиха талантите си в областта на музикалното изкуство и модерните танци. Кметът на населеното място сподели, че децата от Новград са много послушни, работливи и ученолюбиви и по тази причина заслужават най-хубавите подаръци. След дългоочакваната поява на Дядо Коледа изпълнението на песните и танците продължиха с още по-голямо настроение. Всички присъстващи се включиха в обратното броени преди да грейнат празничните светлинки по елхата. Многоцветни  илюминации озариха небето над площада в селото. Тържеството се превърна в истински празник за селото преди настъпването на Рождество Христово и Нова година. И малки, и големи за хванаха на хорото преди да изпроводят Дядо Коледа по пътя му към други послушни деца, които с нетърпение очакват да им донесе подаръци.

За пореден път кметът на Новград Диана Копчева и служителите в кметството успяха да организират и да съберат населението, за да се почувства от всички предпразничното настроение и показаха, че с много желание и хъс за работа може да се постигнат желаните резултати.