Малките скаути от детска градина „Зорница” в Смолян даряват играчки на връстниците си от Хитрино

Даренията могат да се правят в рамките на работния ден в Дома на армията в Смолят

Малчуганите от детска градина „Зорница” в Смолян се включиха в дарителска акция за приятел от Хитрино „ От дете на дете” и събраха 30 играчки, които предадоха на клуб „Родопски скаут”. Те ще бъдат изпратени за подаръци на дечицата в пострадалата Шуменска община. Малките скаути са от патрул „Бобър” и тяхната мисия е всеки ден да вършат по едно добро дело, съобщи директорката на ДГ „Зорница” Радостина Кирилова.
Скаутите от клуб "Родопски скаут" Смолян обявиха, че събират дрехи за деца и за възрастни, играчки за децата, завивки и други подобни вещи, за да се изпратят на пострадалите в Хитрино. Нека всички ние да проявим своята съпричастност и помогнем кой с каквото може, защото тези хора в момента има нужда от много голяма подкрепа. Оттам призовават вещите, които смятате да дарите да бъдат грижливо изпрани и прибрани в найлонови чували. В ДНА Смолян ще ги приберат в подходящо помещение, след което ще бъдат изпратени в Хитрино, отправиха молба организаторите в социалната мрежа. Даренията могат да се правят в рамките на работния ден в Дома на армията в Смолят.
Клубът на учителите ветерани в областния град също призовава всички колеги и граждани на Смолян да се включат в инициативата на БЧК и да изпратят есемес на номер 1466 за подпомагане на пострадалите от Хитрино.
Читалище "Орфееви гори-1870" в кв.Райково обяви благотворителна акция за събиране на дрехи, завивки и обувки, в помощ на с.Хитрино.
Събирателният пункт е в централното фоайе на читалището, в рамките на работното време, обяви секретарят на читалището Цветанка Илиева.
Жителите на община Смолян са съпричастни към трагедията на хората и се включват във всички благотворителни акции за помощ на пострадалите.