В полицията и жандармерията работят решителни професионалисти, които могат да се справят с всяка криза

Това заяви главният секретар на МВР, който награди служители от Кърджали и Хасково, участвали в овладяването на ситуацията в РПЦ - Харманли

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов връчи вчера поздравителни адреси на 297 полицаи и жандармеристи от Хасково и 38 служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали, участвали в овладяването на ситуацията в Регистрационно-приемателния център в Харманли.

Той им благодари за проявената храброст, висок професионализъм и себеотрицание, в резултат на които не бе допуснато ескалиране на напрежението в центъра и в града.

По думите на главния секретар на МВР, цялата държава е видяла в тази ситуация, че в полицията и жандармерията работят решителни професионалисти, които могат да се справят с всяка криза. Той  увери служителите, че ръководството на МВР стои зад техните действия, предприети изцяло в рамките на закона.

Главен комисар Костов поздрави наградените служители с предстоящите Коледни и Новогодишни празници с пожелание за здраве, лично щастие, мигове на професионална удовлетвореност и воля да продължават напред в служба на обществото.