Предстои среща, на която ще бъдат обявени резултатите от замерванията в Хитрино

Инфраструктурните съоръжения се проверяват за готовност за пускане

Днес в читалището на село Тимарево ще има среща, на която всички служби в Хитрино, които участват в замерванията на водата, въздуха в Хитрино, почвата ще оповестят резултатите от изследванията, за да бъдат спокойни хората, че няма отклонения от нормите.

В интервю вчера, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и министърът на транспорта Ивайло Московски информираха за хода на операцията по изтеглянето на цистерните от района на инцидента в село Хитрино.

Гл. комисар Николов не се ангажира със срокове за влизането на жителите в селото. "Това решение ще го вземем в момента, в който съм напълно сигурен.  За 1-2 дни не следва да притискаме екипите. Операциите са специфични, опасни, така че ще бъдем внимателни докрай", заяви той.

Във вчерашния ден успоредно с работата на пожарните екипи на мястото на инцидента влязоха и групи на ВиК и електроразпределителното дружество, всички останали инфраструктурни съоръжения ще бъдат прегледани за готовност за пускане.