Русе – първи в категорията „Културно-исторически туризъм“

Мисия

20-12-2016, 07:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе – модел на етническата толерантност

Община Русе спечели убедително с 41.47%

Русе спечели онлайн гласуването в категорията „Културно-исторически туризъм“ в първите Годишни награди, организирани от Министерството на туризма. Вотът на платформата www.tourismawards.bg определи първите места във всяка една от категориите.

Повече от 10 дни всеки можеше да участва в онлайн гласуването, а окончателните резултати станаха ясни днес. Наградите на победителите бяха раздадени на специална церемония, която се състоя тази вечер, в Централния военен клуб, София. От името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов наградата прие зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков. Призът беше връчен лично от министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова.

„Тази награда е отражение на нашите усилия през последните години да привличаме все повече туристи в Русе. Затова поетапно възстановяваме паметници, инициираме нови фестивали и разчитаме на активна реклама по туристически изложения и борси“, заяви зам.-кметът Наков, след като получи наградата.

Водещи на събитието бяха  Георги Любенов и Аделина Радева, а сред гостите на проявата бяха министри, народни представители, кметове, представители на бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Целта на конкурса е да бъдат отличени институциите и неправителствените организации, които полагат усилия туризмът в България да се развива и страната ни да бъде утвърдена като целогодишна и устойчива туристическа дестинация.

В гласуването Русе спечели убедително с 41.47% като остави далеч след себе си градове като Стара Загора, Пловдив и Велико Търново.

В категорията „Туристическа дестинация“ Русе е на второ място, след кандидатурата на Община Шумен, която кандидатства с атракцията „Корените на България“.

„Благодаря на всички, които гласуваха за Русе като културно-историческа дестинация. За мен и моя екип туризмът е приоритет. Ще продължим да го развиваме и да привличаме все повече гости от България и чужбина, които да опознаят и заобичат нашия град“, заяви кметът Пламен Стоилов.