Добри гости на Игнажден в район "Тракия" носят здраве и щастие за празниците

Акцията е традиционна и винаги се провежда на светлия християнски празник Игнажден

Дамите от  Лайънс клуб Пловдив – Евридика подготвиха голяма дарителска акция и за пета поредна година посетиха 20 семейства в затруднено положение, живеещи в район „Тракия”.
Огромни пакети с хранителни продукти, перилни и почистващи материали бяха осигурени в домовете на хора с тежки заболявания, самотни възрастни, деца с един родител - всички те нуждаещи се от жест на внимание, от подкрепа и протегната ръка.
Акцията е традиционна и винаги се провежда на светлия християнски празник Игнажден, за който народното поверие гласи, че от това кой ще влезе пръв в къщата на този ден, се гадае каква ще бъде следващата година. Ако гостът е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.
Така символично Дамите от  Лайънс клуб Пловдив – Евридика накъсметяват с дарове следващата година на най-нуждаещите се – за здраве, щастие и по-добри дни.
Акцията отново е подкрепена от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и неговия екип от експерти, които сътрудничат и подпомагат благотворителната инициатива.