Музеят за история на София спечели приза Музей за 2016 г. в класацията на Чудесата на България

Наградата бе връчена на кмета на София Йорданка Фандъкова от народният представител и зам.-председател на Комисията по култура Ирена Соколова

 “Инициативата „Чудесата на България“ ни обединява, вдъхва ни национална гордост и ни връща националното достойнство. Инвестициите от страна на държавата, на общините и на българския бизнес в тази сфера са сериозни, подчерта кметът на София, Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет припомни, че Музеят за история на София има своя сграда благодарение на европейските средства, първото правителство на Бойко Борисов и работата на екипа на музея и Столичната община. 105 хиляди човека са посетили музея на площад Бански и неговият филиал- Подземният музей в църквата „Света София“ през първата година от неговото откриване.

През тази една година заедно с постоянната експозиция в Музеят е имало 13 гостуващи изложби и повече от десет ателиета за деца. Фандъкова благодари за наградата и поздрави екипът на вестник Стандарт и изпълнителният директор Славка Бозукова за инициативата. Наградата бе връчена на кмета на София Йорданка Фандъкова от народният представител и зам.-председател на Комисията по култура Ирена Соколова.