Министър Кралев oткри Коледния спортно-музикален фестивал на детски футболен клуб „Лъвчетата“ (снимки)

На откриването на фестивала присъства и звездата на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Коледния спортно-музикален фестивал за деца от столични детски градини „Децата – бъдещето на България“, който се провежда на 21 и 22 декември в малката зала „Арена Армеец“. Събитието се организира от Детски футболен клуб „Лъвчетата“ за шеста поредна година, а в него се очаква да вземат участие близо 1500 деца от детски градини в София на възраст между 6 и 7 години. На откриването на фестивала присъства и звездата на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов.
„Благодаря на председателя на Детски футболен клуб „Лъвчетата“ Венци Гаврилов и неговия екип, че вече 19 години се занимават с нелеката задача да привлекат колкото се може повече деца към футбола и спорта. Стотици деца от 4 до 16 годишна възраст спортуват в ДФК „Лъвчетата“ и затова министерството винаги ще подкрепя дейността на клуба, защото основен наш приоритет е здравето на нашите деца“, каза министър Кралев. Той благодари и на родителите, които са запалили децата си по спорта и футбола, както и на Ивелин Попов затова, че дава личен пример на малките футболисти. „Той е един от спортистите, които вдъхновяват много български деца“, допълни спортният министър.
Министър Кралев oткри Коледния спортно-музикален фестивал на детски футболен клуб „Лъвчетата“ Министър Кралев и Ивелин Попов дадоха старт на фестивала като биха дузпи, спасени от талисмана на детския футболен клуб – Лъвчо. Мажоретните състави на 67-ма и 33-та детски градини показаха на присъстващите какво са научили през годината, а футболните си умения демонстрираха отборите, тренирани от ДФК „Лъвчетата“ от 163 ДГ, 151 ДГ, 185 ДГ и 33 ДГ.