Експерти определиха траекторията на полета на претърпялия катастрофа самолет ТУ-154

От руските служби отхвърлят възможността причината за инцидента да е терористична атака

Експерти определиха траекторията на полета на претърпялия катастрофа самолет.

Специалисти направиха анализ на данните на обективния контрол с радиолокационни средства, за да определят по-точно траекторията на полета на разбилия се Ту-154, информира Риа Новости.

Те установиха, че самолета е паднал на 6 км от брега, съобщава департамента на информациите и масовите комуникации на министерството на отбраната Русия.

Операцията по издирването в района на авиокатастрофата не е прекъсвала през цялата нощ. В момента се извършват издирвателни действия, 39 кораба и катери, 135 водолаза и 7 дълбоководни апарата.

Военните проучват брега в търсене на телата на загиналите, отломки на самолета и лични вещи на пътниците. В операцията на издирването участват около 3500 човека.

Задачи по въздушен мониторинг изпълняват екипажи на 5 въртолета и екипи на БПЛА - „Орлан“ -10 се казва в съобщението.

Специалистите отбелязват, че спасително - издирвателната операция  се усложнява заради широкия диапазон на дълбочините, и особеностите на релефа на дъното.

От руските служби отхвърлят възможността причината за инцидента да е терористична атака.

Самолетът ТУ -154  на Министерство на отбраната на Русия, който е летял за Сирия е претърпял злополука в Черно море в неделя сутринта. На борда на самолета е имало 92-ма човека – 8 членен екипаж и 84 пасажера, сред които 8 военни, и 64 артисти на оркестър  „Александрова“ , 9 журналисти и главата на благотворителния  фонд „ Справедлива помощ“ – Елизавета Глинка, още известна като доктор Лиза, и двама държавни служители.