4-ма се кандидатираха за доброволци в кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“

Крайният срок, в който кандидатите могат да заявят своя интерес е 13 януари

Четирима досега са кандидатите в обявения от Община Стара Загора конкурс за доброволци в кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“. Две момичета и две момчета на възраст 12,13 и 14 години досега са изявили желание да подпомогнат провеждането на кампанията през 2017-та година, за която градът е носител на приза „Европейски град на спорта“. В мотивите си всички те посочват, че обичат спорта и спортуват.

Крайният срок, в който кандидатите могат да заявят своя интерес за участие на електронна поща - [email protected], е 13.01.2017 г. Конкурсът е за избор на 15 деца, на възраст между 12 и 17 години, които обичат спорта, комуникативни са и имат възможност да присъстват и участват в церемонии и спортни прояви във връзка с кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“.

Конкурсът ще се проведе на 16.01.2017 г. в Общинската спортна зала „Иван Вазов“, от 12:00 ч. до 14:00 ч. Той ще протече под форма на събеседване с комисия под председателството на зам.-кмета Красимира Чахова. В нея участват зам.-кметът Иванка Сотирова и експерти от общината.

На децата, избрани за доброволци, Община Стара Загора ще осигури спортна екипировка, която след приключване на кампанията, ще остане за тях. Родителите на избраните за доброволци кандидати следва да подадат декларации за съгласие за участие в церемонии и спортни прояви, както и снимки на децата, във връзка с провеждането на кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен