Красен Кралев: На 50 г. се чувствам достатъчно силен да допусна душевността си пред хората

Вежди Рашидов насърчил художника Красен Кралев

Спортният министър в оставка, който тази вечер открива благотворителна изложба, рисува в стил кубизъм, абстракции, импресионизъм. Картините са част от моята душевност. Това е начина по който виждам света, един прозорец през който пускаш и останалия свят да погледне в теб. Човек пази най-скъпите си неща заключени в душата си. На 50 г. се чувствам достатъчно силен да допусна душевността си пред хората. Това каза спортният министър в оставка Красен Кралев пред bTV.

Той показа пред камерите 50-те картини, нарисувани от него, които са наредени на изложба, която ще бъде открита в 19 ч. тази вечер в столичната галерия "Финес". Средствата от продадените платна ще отидат изцяло за спортисти в нужда.

Кралев рисувал от дете, най-много  като студент. Платната, които показва, е направил основно през февруари 2016 г. Той е благодарен, че е съхранил способността да вижда красивото в света, въпреки ангажиментите си. Подчертава, че изобразителното изкуство е близо до рекламата, с която се е занимавал 25 г. Сред произведенията му има такива в стил кубизъм, абстракции, абстрактен импресионизъм, и пр.

Министър Кралев вече е показал част от тях на премиера Бойко Борисов, който като пестелив на коментари човек, само се усмихнал, и на министъра на културата - скулптора Вежди Рашидов, който го е насърчил. "Бъдещите ми творчески планове са явяваме се на избори, побеждаваме и продължаваме напред. А емоцията към живописта остава", конкретен беше Кралев.