С химна на България започна осмата сесия на 43-ото Народно събрание

Политика

11-01-2017, 10:20

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: Приоритет на парламента е темата за мажоритарното гласуване

За 12.00 часа днес е предвиден т.нар. блицконтрол с участието на премиера в оставка и заместниците му

С химна на Република България започна осмата сесия на 43-ото Народно събрание. През 2016 г. парламентът прие промяна в правилника за работата си, която предвижда в началото на сесиите на Народното събрание да звучи химнът на страната.

По традиция представители на парламентарните групи правят изявления за приоритетите си през предстоящия политически сезон.

Първата точка в дневния ред е по предложение на групата на "Атака" - Проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя /1396-1913/. Втората точка е по предложение на групата на АБВ - първо четене на промени в Наказателния кодекс. Третата точка е предложена от ГЕРБ - Проект за решение, свързан с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум. По предложение на "БСП лява България" депутатите ще обсъдят Проект за решение за отмяна на решение на Народното събрание за прекратяване изграждането на ядрена централа на площадка "Белене". По предложение на групата "БДЦ-Народен съюз" в програмата е включено и първо гласуване на промени в Гражданския процесуален кодекс.

В програмата за тази седмица са още второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за радиото и телевизията и в Закона за автомобилните превози.

Депутатите ще обсъдят и доклади за дейността на няколко институции.

За 12.00 часа днес е предвиден т.нар. блицконтрол с участието на премиера в оставка и заместниците му.