Левски тръгна с чиста победа над Грьонинген в 1/16 финалите на Купата на ЦЕВ

"Сините" победиха с 3:0

Отборът на Левски победи „Абиант Ликъргъс“ (Грьонинген) с 3:0 (25:22; 26:24; 27:25) в първата среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на ЦЕВ, която се игра в столичната зала "Универсиада". Левскарите постигнаха чист успех за 82 минути игра, като записаха важно психологическо предимство преди реванша.

Вторият мач между двата тима е на 18 януари (сряда) в холандския град Грьонинген. Волейболистите на "сините" се нуждаят от два спечелени гейма за да продължат напред във втория по сила европейски турнир. В противен случай ще трябва да играят златен гейм, който ще бъде на холандска земя.

Треньорът Петър Шопов заложи на следния стартов състав: Теодор Богданов, Николай Манчев, Симеон Александров, Спас Байрев, Мартин Павлов, Александър Кордев, Владислав Иванов (либеро).

И в трите гейма „сините“ успяха да покажат най-доброто от себе си и подкрепяни от родните фенове да надделеят над съперниците във важните минути. Особено голямата им мотивация за победа пролича във втората и третата част, когато в решителните моменти, след равенството 24:24 устояха на атаките на противника, запазиха концентрация и самообладание, и преклониха холандците, а с това записаха и чиста победа.

 Най-резултатен за Левски бе Спас Байрев с 21 точки, а Теодор Богданов добави 11. За Абиант Ван де Камп реализира 13 точки.