МВР издирва двама мъже във връзка с извършено тежко криминално престъпление в Ловешко

Трима други са задържани във връзка с убийството на бизнесмена Иван Масърлиев от Български извор

Полицията издирва Мирослав Илиев Еленков /28 г./ и Божидар Георгиев Гокин /34 г./, и двамата от София. Те са подадени за издирване от ОДМВР – Ловеч във връзка с тежко криминално престъпление, извършено на територията на областната дирекция.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

Директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Петър Енчев, ръководителят на окръжната прокуратура Валентин Вълков и комисар Илко Илиев - началник отдел „Криминална полиция” в ГД „Национална полиция“, оповестиха подробности за разкритото тежко криминално престъпление, извършено на 19 декември м.г. Тогава, в тетевенското село Български извор, в дома си бе открит мъртъв 80-годишен местен жител. По тялото му бяха установени множество следи от насилие.
Според данните, група от  петима души е организирала грабежа, който по-късно е прераснал в убийство. В хода на разследването е изяснено, че част от бандата е проникнала три седмици по-рано в дома на жертвата и е отнела вещи и телевизор. Предполага се, че имено тогава е възникнала идеята за повторно влизане в къщата, тъй като в една от стаите мъжете забелязали метална каса. На 19 декември м.г., около 20.00 часа, извършителите нахлули в къщата, завързвали собственика за стол, след което му нанесли побой. Нападателите успели да отворят касата и отнели хиляди левове и златни накити. По-късно с лек автомобил се оттеглили от селото.
Само час след извършване на тежкото престъпление за него е получен сигнал в ОДМВР - Ловеч. Незабавно по случая е образувано наказателно производство в ловешката окръжна прокуратура. Екипи от криминалисти от ОДМВР – Ловеч, съвместно с техни колеги от отдел „Криминална полиция” и сектор „Престъпления против личността” към ГДНП, започват незабавни издирвателни действия, в резултат на които 20 дни по-късно има установени и задържани. Престъпната група от петима души е разнородна и пребивава на територията на област София. Установени и задържани са трима от тях, като на  единия /на 36 години/ прокуратурата е постановила задържане за срок от 72 часа, а останалите двама са обявени за общодържавно издирване.
Процесуално-следствените действия по случая продължават.