Майки и деца от Добрич даряват косите си за перуки на болни

Желанието им е да помогнат на дете с алопеция

Около 20 жени от Добрич даряват косите си, за да се помогне на нуждаещи се болни деца, съобщи Татяна Иванова, която е инициатор на благотворителната инициатива. Към нея вече са се присъединили и деца, които също се разделят с дългите си коси.
Татяна Иванова е майка на две малки деца. "Имах разкошна дълга коса до кръста, с която бях свързана и емоционално. Реших, че трябва да я даря и да направя добро", разказва тя. Така споделила идеята си в социалната мрежа, пише БТА. От началото на декември досега около 20 жени са се присъединили. Някои вече са се разделили с дългите си коси, за други това предстои.
Третокласничката Йоана Иванова също вече дари косите си. Дъщеря ми е на 9 години и е много горда с постъпката си, дори уговаря и други деца да се включат, сподели майката на момиченцето.
Вече са събрани коси, за да бъдат изработени поне две качествени перуки. Майките набират и средства, за да платят за това в перукерско ателие, обясни Татяна Иванова.
Желанието им е да помогнат на дете с алопеция. Това е автоимунно заболяване, което може да доведе до загуба на коса. "Има случаи на малки деца, които страдат от него и са подложени на подигравки от връстниците си в детската градина или училище", споделя младата жена. Те са отправили апел към близките на деца с такова или подобно заболяване да се свържат с тях. Надяват се да могат да помогнат на дете от Добрич или региона.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен