Край на тежките конвои: Съдят опасни престъпници директно в Бургаския затвор

Крими

14-01-2017, 12:35

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затвориха пътя Промет - Присад

В една от сградите до основния корпус вече е оборудвана зала с всички необходими атрибути за провеждане на съдебен процес

Тежките конвои и окованите във вериги обвиняеми съвсем скоро ще изчезнат от съдебната палата на Бургас. Процесите с опасни престъпници, както и със свидетели, които имат нужда от специална защита, ще се гледат директно в затвора, съобщава "24 часа".
В една от сградите до основния корпус вече е оборудвана зала с всички необходими атрибути, въпрос на дни е тя да бъде официално открита и в нея да се проведе първия процес, потвърди началникът на затвора Бранимир Мангъров.
Откриването и оборудването на такава зала е пример за доброто взаимодействие между институциите, тя е факт благодарение на активните действия на началника на затвора и председателтите на всички съдилища в Бургас, коментира председателят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова. Според нея провеждането на част от съдебните процеси зад стените на затвора ще гарантира в по-голяма степен сигурността на лишените от свобода и гражданите, а и ще доведе и до икономия на средства. Въпрос на индивидуална преценка на съответния съдия ще е кои от делата ще се изнасят в затвора. От институциите уверяват, че това няма да попречи на достъпа на медиите до тях.