До 3 г. затвор може да получи приемната майка заради измръзналото дете

Крими

19-01-2017, 08:43

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата се самосезира за случая с измръзналото детенце

Социалните се позовават на месечни доклади

Прокуратурата в Павликени се самосезира по случая с детето в приемно семейство, чиито крачета бяха премръзнали. Почти 6-годишното момче е в Търновската болница и все още пред опасността от ампутация, съобщи bTV.

Детето ще бъде транспортирано в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Ако вината на приемната майка се докаже, я грозят до три години затвор.

В момента къщата на Снежана е празна - тя е придружител в болницата. По-малкото й дете, момиче на 4 г., е изведено и настанено другаде.

Селото е Долна Липница. И всички тук познават не само Снежана, но и децата. Някои твърдят, че е била груба с тях, други - че са били нахранени, облечени и чисти.

Социалните се позовават на месечни доклади, според които за децата са полагани добри грижи. Последната проверка е от края на миналата година. Както и другите, била внезапна.

Лекарите отчитат леко подобрение в състоянието на измръзналото дете. Хирургът д-р Божидар Ангелов обаче е категоричен - опасността от ампутация все още не е преодоляна.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен