Тома Биков: Президентът в Брюксел не произведе новина, затова всички се вторачиха в самолета му

Не дай си Боже един президент да остане в историята с това, че е спестявал пари, коментира политологът

Президентът в Брюксел не произведе новина, затова всички се вторачиха в  самолета му. Той отиде и каза - аз съм с вас, искаме повече помощ за границата. И това даде допълнителен стимул да се обсъжда с какво пътува - със "Спартан", пък дали той го кара, дали е по-евтино и т.н. Просто в Брюксел нямаше новина и затова всички коментираха самолета. Това заяви пред Нова телевизия политологът Тома Биков.

"Президентът дава знаци, че по-скоро ще продължи сегашната политика - тази от последните десетина години, в която България казва - ние сме в Европа, ние сме в НАТО. Той малко се чувства и задължен да го каже това. От неговия предизборен щаб - Илияна Йотова и БСП групата идваха големи приказки. Но важното е да се изпълнят обещанията, както прави Белият дом например", отбеляза Биков.

 Анализаторът Арман Бабикян допълни на свой ред, че транспортният пиар не е новина в България. "Единствената транспортна новина от последните години май беше трабантът на Мони Паси. Нищо ново не се е случило тия дни. Виждали сме такъв транспортен пиар и преди", коментира той.

 "Хубаво е властта да си оправи самолетите. Не можем да искаме да сме сериозна държава, а единият ни самолет да не може да кацне, другият да не става за нищо. Не можем да се държим толкова сиромахомилски. В момента политиците ни са изправени пред това, ако се каже - имаме нужда от нов самолет или основен ремонт на стария, всички ще скочат и ще кажат - ама това са пари за нищо", коментира Тома Биков и добави: "Не дай си Боже един президент да остане в историята с това, че е спестявал пари за самолети".