68-ма бригада „Специални сили“ премина на непосредствено подчинение на началника на отбраната

Общество

01-02-2017, 17:05

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огнян Герджиков назначи четирима зам.-министри

Правителството прие решението на ВАС

С промените в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България от 1 февруари 2017 г. бригадата е отделна основна част от Българската армия

Заместник-министърът на отбраната Стефан Петров и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов присъстваха днес, 1 февруари, на тържествената церемония по преминаването на  68-ма бригада „Специални сили“ на непосредствено подчинение на началника на отбраната.

С промените в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България от 1 февруари 2017 г. бригадата е отделна основна част от Българската армия, която е непосредствено подчинена на началника на отбраната. Това е част от първия етап от организационното изграждане и развитие на Силите за Специални операции.

На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, представители на ръководството на Министерството на отбраната, командири на военни формирования от Българската армия, представители на местната и държавна власт в Пловдив, бивши командири и ветерани от Специалните сили.