Стефан Янев: В бъдещата ни работа ще търсим продължение на добрите практики

Министърът заяви, че МВР ще търси справедливост във всичко

Служебният заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев присъства днес, 2 февруари, на представянето на отчета за дейността на Военномедицинска академия през 2016 г., съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната.

„Отлични медицински резултати, които са в интерес на обществото и аз ги подкрепям. Радвам се, че беше употребена думата справедливост по повод разпределението на ресурси. Аз съм привърженик на такъв принцип, така че в бъдещата ни работа ще търсим именно това – продължение на добрите практики и търсене на справедливост във всичко, което се прави, както по отношение на военнослужещите от Въоръжените сили, така и за всички ваши цивилни пациенти“, заяви министър Стефан Янев.

Той допълни, че анализът на дейността на Военномедицинската академия, както и на останалите структури на Министерството на отбраната, ще продължи, като подчерта, че ще бъдат търсени иновативни решения за подобряване на финансовото състояние на здравното заведение.

„Чудесно е, че по принцип задълженията са намалели драстично, но да не забравяме, че голяма част от това намаление е от цесии“, каза той в заключение.

Резултатите бяха представени от началника на здравното заведение генерал-майор Николай Петров по време на Общо събрание на личния състав в присъствието на служебния министър-председател Огнян Герджиков и служебния заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев.