Директори на училища в Перник получиха начален капитал на учебните компании

Животът

03-02-2017, 15:47

Снимка:

пресцентър ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЖГЕРБ-Перник дари още компютри по проект „Рестарт“-фаза 10

Капиталът е по проект на евродепутата Владимир Уручев

Днес директорите на ПГОТ „Св. Иван Риски“ и ПМГ „Христо Смирненски“ в гр. Перник получиха таблети и начален капитал на учебните компании по проект „Предприемачи на бъдещето. в гр. Перник, информира пресцентър ГЕРБ.

Това е съвместен проект на евродепутата Владимир Уручев и Джуниър Ачийвмънт – България и е в подкрепа на младежкото предприемачество, който вече стартира в 5 града на страната – Враца, Видин, Монтана, Перник и Смолян. Целта на проекта „Предприемачи на бъдещето“ е да развие предприемаческата култура, инициативността и желанието за стартиране на собствен бизнес у младежите на възраст 16-18 г. в петте уязвими области.

Това ще се случи чрез участие на учителите и техни ученици в програмата „Учебна компания“ през 2016/2017 година и в поредица от интерактивни събития, организирани от JA България и офисите на евродепутата Владимир Уручев.След обучението този уикенд всички включили се учители ще бъдат поканени да водят свои ученици в създаването и управлението на учебна фирма, по модела на JA.

Предстоят работилница и креативен лагер, работа с ментори, регионални състезания и представяне на разработените бизнес идеи в рамките на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“ през юни 2017 г., където младите предприемачи ще се състезават за приза „Най-добра учебна компания на България“ и за специалната награда на Владимир Уручев – „Млад предприемач“, която включва пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент за екипа-победител.