Приемат се заявки за участие в музикално-фолклорен конкурс “Орфееви таланти”

Грандиозният фолклорен форум се провежда за седемнадесети път, по традиция ежегодно през предпоследната седмица на месец март

На 24, 25 и 26 март 2017 г. в Европейската столица на културата - Пловдив, ще се проведе един от най-мащабните фолклорни форуми в България, Националния музикално-фолклорен конкурс “Орфееви таланти”. Грандиозният фолклорен форум се провежда за седемнадесети път, по традиция ежегодно през предпоследната седмица на месец март.
“Орфееви таланти” е собственост на Българския национален младежки фолклорен съюз, а съорганизатори са Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. Тази година имиджът на Националния музикално-фолклорен конкурс се повишава допълнително и от факта, че е проявата е включена в Културния календар на Община Пловдив за 2017 г
Председател на журито е проф. акад. Милчо Василев - Ректор на АМТИИ – Пловдив - известен диригент, композитор и педагог. Зам.-председател е проф. д-р Костадин Бураджиев -  зам.-ректор на АМТИИ, зам.-председател на Българския национален младежки фолклорен съюз и главен диригент на Световния шампион - Академичен народен хор.
Националния музикално-фолклорен конкурс “Орфееви таланти” ще се проведе в три зали, съгласно утвърдената програма – Военен клуб, Концертна зала и АМТИИ – Пловдив.  За перфектната организация на събитието ще се грижат над тридесет организатори, ръководени от Председателя на Български национален младежки фолклорен съюз и директор на конкурса Николай Гурбанов. Той е създател на БНМФС, към настоящия момент е студент - магистър в АМТИИ - Пловдив, специалност “Дирижиране на народни състави”.
Пълна информация за конкурса: www.orfeevitalanti.com