Министър Дашева връчи годишните награди за спортна журналистика „Люпи и Мичмана“

На тържеството присъстваха десетки спортни журналисти, семействата на Николай Колев и Людмил Неделчев и някои от най-големите спортни легенди на България

Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев – Люпи и Николай Колев – Мичмана. Наградите са учредени от Българската асоциация на спортните журналисти, а церемонията се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“.

Носител на приза за журналистическа активност и значими публикации през 2016 г. стана Едуард Папазян от в. „24 часа“, а наградата за цялостен принос към спортната журналистика спечели фотожурналистът Бончук Андонов.

На тържеството присъстваха десетки спортни журналисти, семействата на Николай Колев и Людмил Неделчев и някои от най-големите спортни легенди на България като Александър Томов, Боян Радев, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Симов, Надка Голчева, Ваня Гешева, Иванка Христова, Добромир Жечев и др.

„Уважаеми семейства, скъпо журналистическо спортно общество, скъпи шампиони, за мен наистина е привилегия днес да бъда тук сред вас и да благодаря на спортните журналисти за обективното отразяване на спорта“ – каза министър Дашева. „Благодаря и на вас, шампионите, за това, че ви има и че се учим от вашия пример, защото той е изключително ценен за нас. Това събитие е вълнуващо за мен, особено в първите дни на мандата ми. Надявам се ние като държавна институция, вие като наша критика и вие, мили шампиони, да продължим пътя на българския спорт за неговото добро, тъй като той е социално явление и заслужава нашето уважение и уважението на всички, които го създават и подкрепят“, завърши министър Дашева.

Проф. Дашева даде висока оценка на спортните журналисти, които през годините поддържат огъня на славата на българския спорт и изрази надеждата си, че това ще продължи и в бъдеще.

Министърът на младежта и спорта подчерта, че иска да вижда по телевизиите и на страниците на вестниците нашите шампиони и деца, които карат ски и сноуборд, тренират лека атлетика и гимнастика. В края на тържеството проф. Дашева отправи специално пожелание към Григор Димитров – да играе така, както може и изрази увереност, че той ще го направи.