Съдът в Ген. Тошево постанови поредни присъди за нелегално преминаване на границата

След постигнати споразумения

Поредни присъди за нелегално преминаване на границата постанови Районният съд в Генерал Тошево.  Осем  иракски граждани получиха наказания за това, че на 23 декември 2016 година в землището на село Вичево, община Генерал Тошево са излезли през границата на страната без разрешение от надлежните органи на властта и не през определените за това места, съобщават от пресцентъра на ДОС. Нарушителите, между които 4 жени, са били заловени от граничните власти на Румъния и  върнати обратно в България. 

За 7 от тях Районният съд постанови наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от по 100 лева.  Единият от иракчаните е извършил престъплението в условията на повторност, за което получи ефективна присъда от 6 месеца и глоба от 200 лева. Той  ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.

Всички наказания бяха наложени, след като Районният съд одобри споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници.  Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен