По-големите синове на Тръмп предприемат стъпки за империята на баща си

Тръмп предаде контролна на синовете си и финансовия директор Алън Вайселбърг

По-големите синове на президента на САЩ Доналд Тръмп, Ерик и Доналд - младши, предприемат активни стъпки за разширяване на бизнес империята на баща си, която наследиха след встъпването му в длъжност, пише вестник "Ню Йорк таймс". В интервю и Ерик, и Доналд - младши подчертават, че не се нуждаят от помощта на баща си, за да управляват компанията - стажантите са станали началници. И въпреки че въпросът за евентуален конфликт на интереси остава, те казват, без съжаление, че смятат да продължат разширяването на бизнеса, както в САЩ, така и в чужбина.
В събота те ще прережат лентата на най-новата собственост на компанията - "великолепно игрище за голф" в Дубай, а седмица по-късно ще се отправят към Ванкувър, Канада, за да открият още един хотел и небостъргач от веригата Тръмп. Стартирани са още десетина големи международни проекта в областта на недвижимите имоти - от Доминиканската република до Индия, пише изданието.
Империята на Тръмп се разширява и на родна почва, допълва вестникът. В САЩ Ерик и Доналд - младши планират нова бутикова верига хотели под името "Сайън" /Scion/, които ще бъдат отворени в трийсетина града. Братята смятат за особено важно да развиват бизнеса в страната и да създават нови работни места за американците, което е приоритет в политиката на баща им.
Същевременно стартирането на някои чуждестранни проекти е трябвало да бъде забавено. В интервюто Ерик заявява, че първи е казал, че имиджът е по-важен от ползите. Не можеш да строиш най-високата сграда в Тел Авив и в същото време да водиш мирни преговори за Близкия изток, казва той, цитиран от изданието. Компанията обаче ще продължи изпълнението на проекти, започнати преди встъпването в длъжност на Тръмп, в това число на два курорта в Индонезия, небостъргачи в Индия и Уругвай и на втори голф клуб в Дубай.
Сега братята трябва да решат и проблемите с бизнеса, възникнали в резултат на избирането на Тръмп за президент, пише в. "Ню Йорк таймс". Наскоро американската преса съобщи за командировка на Ерик в Уругвай през януари, излязла на данъкоплатците близо 100 000 долара, дадени за хотелски сметки на придружаващите го агенти на "Сикрит сървис" и членове на персонала на посолството, припомня изданието. Братята трябва да урегулират и ситуацията, свързана с решението на няколко търговски вериги да спрат продажбите на модната линия за облекло на сестра им Иванка.
"Ню Йорк Таймс" припомня, че след встъпването си в длъжност, въпреки обществения натиск Доналд Тръмп не продаде нито един от активите в недвижими имоти на компанията. Вместо това, той предаде контрола на по-големите си синове и финансовия директор Алън Вайселбърг. Братята са убедени, че и те, и баща им са направили достатъчно, за да създадат такава структура на управление, която да им позволи за избегнат конфликт на интереси, се подчертава в статията.