Атанас Ташков: ГЕРБ продължава да работи за безопасна и модерна пътна инфраструктура

Инж. Ташков припомни, че при управлението на ГЕРБ в Пловдив бяха инвестирани над 12 млн. лв за модернизирането на пътната инфраструктура

„Изграждането на безопасна и модерна пътна инфраструктура винаги е било и ще си остане приоритет при управление на ГЕРБ. Наред с продължаване на добрите практики, особено внимание предстои да насочим към опасните пътни участъци“, съобщи пловдивският депутат от ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание инж. Атанас Ташков, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Като конкретен пример за Пловдивска област той посочи предстоящото разширение на пътя Пловдив – Асеновград, който се отличава с висока концентрация на пътно-транспортни инциденти. "Инвестицията е изключително важна, тъй като интензивността на трафика е като по магистрала – средно на денонощие по трасето се движат около 24 000 автомобила." заяви инж. Ташков.

"Още при изграждането си навремето шосето е проектирано като четирилентов път, но е било построено наполовина. Едва при управлението на правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов удвояването на пътя става възможно", припомни инж. Атанас Ташков. "Налице е актуален проект, успешно са финализирани тежките процедури по отчуждаване на имоти, през които да премине новото пътно платно."

"Осигурено е необходимото финансиране в размер на около 24 000 000 лв., при това с европейски средства, което гарантира успешното изпълнение. Избран е изпълнител и единствената причина за забавяне на старта е обжалване от конкурентна фирма, която не е спечелила обществената поръчка." заяви Атанас Ташков. Той е оптимист, че обновлението на пътя скоро предстои да започне.

Инж. Атанас Ташков припомни, че при управлението на ГЕРБ в Пловдив бяха инвестирани 12 000 000 лв. за модернизирането на транспортния възел „Скобелева майка”, мостът на бул. „Васил Априлов“ бе изцяло реконструиран и правителството на Бойко Борисов подкрепи финансово важни общински проекти.