Борисов: Всички партии напълниха торбите си с обещания – ние даваме реални цифри

В нашата програма няма незащитена цифра. – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пристигнa днес в Стара Загора за участие в кръгла маса за здравната система.
Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел" организират обсъждането на тема "Достъпна, ефективна и качествена здравна система".
"Важно е да видим ние какво сме направили и ние какво сме сгрешили. Новата ни програма е направена на базата на старата и на това, какво може да променим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на откриване на Национална политическа академия на ГЕРБ в Стара Загора, на която представяме приоритетите в предизборната програма на партията.

В нашата програма няма незащитена цифра. – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на женската организация на партията в Стара Загора, на която бяха представени приоритетите в предизборната програма.
Борисов окачестви като вид опорна точка за атака срещу ГЕРБ инцидентът с 67-годишната жена, която загина в тунел “Ечемишка“ на АМ “Тракия“ – “Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП– за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-1946 година, когато е имало Народен съд“, посочи той.

“Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв“, добави Борисов, като отбеляза, че след кабинетът на Пламен Орешарски фискалният резерв на страната е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева – “Ако не бяха разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ “Белене“, във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева. Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Всички партии напълниха торбите си с обещания – ние даваме реални цифри . Безработицата беше 12%, а сега Румен Радев казва – „стабилна държава заварихме“. “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното представяне на резултатите от извършените проверки от служебното правителство – “Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години. Каква беше ревизията – защо държавната фирма “Автомагистрали“ е ремонтирала “Тракия“ и“Хемус“, които бяха в отвратително състояние? Преди един месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно? Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени“, каза Бойко Борисов

Откриване на Национална политическа академия на ЖГЕРБ в Стара Загора, на която представяме приоритетите в предизборната програма на ПП ГЕРБ.

Публикувахте от Бойко Борисов в 17 февруари 2017 г.

Кръгла маса на тема „Достъпна, ефективна и качествена здравна система“, по време на която дискутираме предложенията за поставяне на пациента в центъра на здравната система, методите за насърчаване на младите лекари, проблемите, новостите и перспективите в здравеопазването.

Публикувахте от Бойко Борисов в 18 февруари 2017 г.