Московски в Плевен: Вярваме, че доходите могат да растат устойчиво в следващите 4 години

Доизграждането на "Хемус" и създаването на индустриална зона в Плевен са сред приоритетите в програмата на ГЕРБ

"Листата е многообразна. Опитали сме да покрием всички очаквания на обществеността. Считаме, че експертите и знанията, заложени в листата, ще дадат един реалистичен избор на хората, когато отидат да гласуват. Така поднесена листата би могла да удоволетвори всички очаквания в различните сегменти на обществото, без да се залита на популизъм и крайности, да се надгради всичко хубаво, което е направено до момента с реални действия. Вярвам на колегите си и се надявам да дадат най-доброто от себе си в предизборната кампания, за да можем да постигнем успех", коментира Ивайло Московски на пресконференция, по време на която стана ясно, че той ще води листата на ГЕРБ в Плевен за предстоящия вот.

"Кампанията ни ще е прагматична и рационална. Опитахме се в партия ГЕРБ да създадем една програма, която да стъпва на реалностите в живота. Отчитаме пропуските, които сме имали, но отчитаме и позитивните неща, които успяхме да постигнем. В крайна сметка рамката на държавата изглежда така, както не е изглеждала никога през прехода. Ние сме в икономически растеж от 3,7 процента. И на базата на това, когато седнхаме да разсъждаваме в коя посока трябва да акцентираме посланията на нашата кампания, решихме, че на първо място това трябва да е темата образование, тъй като и пряко и косвено, правилно инвестиране в тази тема може да даде много отговори, които касят демографската криза и забавения темп на правилно образоване на младите хора. На второ място сме акцентирали върху опита си да подобрим благосъстоянието на всеки един гражданин. Вярваме, че доходите могат да растат устойчиво в следващите 4 години. Планираме в програмата си конкретно за Северна България, освен доизграждането на "Хемус", което считаме за абсолютен неотменим приоритет, и създаването на три индустрални зони в Северна България. Плевен ще бъде регион, в който ще има такава индустриална зона. Примерът с Пловдив е удачен, защото на място може да се види как се постига - 1 млрд. инвестиции, преки 14 хил. работни места, косвени - 70 хил. работни места и много оше добавена стойност. На трето място бихме искали да подчертаем, че за нас политиката по поддържане на ниски данъци - управлявайки ГЕРБ, гражданите могат да са спокойни, че няма да има каквото и да е повишаване на данъците. Не на последно място бихме искали да отправим и посланията си към бизнеса. Там сме акцентирали в една програма, която буквално ще прехвърли ангажимента на гражданите и бизнеса да събират от различни държавни или общински институции документ, когато им трябва лиценз или разрешително - този ангаижимент на сто процента се прехвърля в държавната администрация. В един следващ мандат това ще стане", коментира Московски.

"Ние сме от малкото партии, които могат да покажат какво са постигнали, но имаме и пропуски и не трябва да бъдем самодоволни. Плевен е с потенциал да даде още в посока дясноцентристка политика. И се надявам именно тази група млади хора, 25-35 години, този сегмент от обществото, да бъде активно по време на избори", каза още Московски.