Борисов: За 2 години сме изхарчили 6,2 млрд. лв., за да плащаме вересиите на Орешарски

Младите хора трябва да ходят на училище и да знаят да четат и да пишат

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“ организират кръгла маса „Конкурентноспособно и пазарно ориентирано земеделие“ в Сливен.

През годините направихме доста неща в земеделието. Сега знаете, че сме заложили като основен приоритет образованието. Ще попитате какво е общото между земеделието и образованието? Хората седят и чакат социалните помощи без да искат да работят и да учат. Младите хора трябва да ходят на училище и да знаят да четат и да пишат. Това ще става и чрез репресия. Като се обучат младите хора, това ще е много полезно и за вас. Всички се оплакват от лиспата на работна ръка. Всички трябва да се включим в принудата за образованието. Това каза председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. по време на форума.

"За 2 години сме изхарчили 6,2 млрд. лева, за да плащаме вересиите на Пламен Орешарски и мандата на БСП. Кажете ми с тези пари как щеше да се развие земеделието? Сега от БСП предупреждават и плашат хората, че Оперативна програма "Земеделие" щели да я спират. Явно не четат. Тя тази програма е свършила, но те плашат хората. Второто нещо след образованието е борбата с бюрокрацията."Бюрокрацията поражда корупция. Това е като отидеш на гише или отидеш да се срещаш с независим администратор. Най-важното е да въведем електронната документация и регистри. Искам да се избегне обикалянето по гишетата. Ще бъде ясно - този документ ще се издава за 2,3 или 14 дни. Имаме закон вече имаме и агенция. Ще можем да съчленим всички системи в държавата и да облекчим хората. Тези две неща мога да обещая, че ще ги направя. Не искам да говоря за гъски, пуйки, кокошки и други пернати, защото и птичи грип има, завърши лидерът на ГЕРБ.

"А гаранцията е АЕЦ Козлодуй? А сега кажете ако трябваше и тия милиарди да изплащаме? Ако искате ме поправете. Те БСП дори се объркват. Казват за спрели програми в земеделието, а те са свършили. Те предупреждават и плашат хората, че щели да я спрат. На два пъти и се налага да рестартираме системата и хората на първи ред знаят как да стане", допълни Бойко Борисов
Във Форума участват областния координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и редица експерти в сектор „Земеделие“. Ще бъдат разгледани теми като „Електронизация на административното обслужване в земеделието“ и „Съвременно горско стопанство“.

Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в ЕП и зам.-председател на Групата на ЕНП, ще представи пред присъстващите темата „Мястото на българското земеделие в общата селскостопанска политика на Европейския съюз“.

Политическа Партия ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще - това са образование и електронизация. Немалко ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 22 февруари 2017 г.