Жителите на Шереметя поискаха КАТ да вземе мерки срещу високата скорост

Животът

22-02-2017, 13:51

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес погребаха учителя Ангел Илиев, блъснат на пешеходна пътека в селото

Над 100 жители на село Шереметя излязоха на символичен протест срещу беззаконието по пътищата, след като на 10-ти февруари товарен автомобил блъсна на пешеходна пътека дългогодишния учител и читалищен деец Ангел Илиев. Протестиращите изискаха Пътна полиция да постави  светофар на участъкът от републиканския път, където пътните произшествия са най-чести, съобщи Общинско радио. „Имаме деца, притесняваме се за тях, страх ни е и сутрин, като пътуваме за работа”, жалва се жителката Галина Добрева.
„Това е единствената пътека в селото и моля всички институции, които могат, да съдействат за регулирането на трафика по главния път”, призова кметът на населеното място Пламен Петев. „Шереметя е може би единственото населено място от София до тук, през което главният път разделя селото на две”, допълни той. По негови думи самото село е вече застаряващо, а възрастните хора често използват единствената пешеходна пътека, за да достигнат до хранителния магазин в центъра на селището. Затова кметът призова пътна полиция да предприеме спешни мерки за трайно решение на проблема с високата скорост в населеното място.
По обяд, пред сградата на читалището се състоя поклонението на Ангел Илиев, а опечалените постлаха с цветя пешеходната пътека, на която се е разиграла трагедията.