„Не на насилието!“ казаха децата от ДГ „Щастливо детство“ в Деня на розовата фланелка

Мисия Пловдив

22-02-2017, 16:25

Снимка:

район „Източен“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Денят е символ и на приемане на различните , свързан е с противодействие на насилието

Голям празник направиха децата от Детска градина “Щастливо детство“ в район „Източен“ по повод  Деня на розовата фланелка. Инициативата  е в подкрепа на кампания против насилието. Тя идва от канадско училище, в което ученик е подложен на подигравки и насилие от свои  връстници само заради това, че носи розова фланелка.  Съученици на момчето решават да се обединят в негова защита и  на следващия ден всички отиват с розови фланелки на училище. Денят е символ и на приемане на различните , свързан е с противодействие на насилието.
Чрез игри, танци и стихове малчуганите затрогващо  по детски обясняваха как всички трябва да живеят задружно, да приемат различните и да загърбят грубостта и насилието. Директорът Евгения Попиванова и всички възпитатели, също облечени в розови тениски, посрещнаха гостите си - директори на детски градини, служители от районната администрация и родители,  със стикери от усмихнати личица като символ на доброто настроение и добротата, която ги чака в залата. „За мен като педагог е много важно да отбележим с децата  и този ден, за да формираме важно качество като търпение и доброта“, сподели тя в края на проявата.
Празникът е част от локалните изяви на детските градини по Проект “Растем заедно“, спечелен от Район „Източен“ по ОП“Наука и образование за интелигентен растеж“. Ръководителят на проекта Стефка Симеонова поздрави учителите за инициативата , децата за  майсторското изпълнение и всички, които в проектните дейности са се включили в проявата. Сред гостите бяха Надя Танева- директор  на Дирекция „Социално подпомагане“- Пловдив, Офелия Велкова- директор на Общностен  център- Пловдив , представители на настоятелството при детската градина и др.