Служебното правителство ще спази традицията на кабинета "Борисов" за великденски добавки

Служебният министър на финансите Кирил Ананиев потвърди в началото на заседанието на кабинета, че ще има великденски добавки за най-бедните пенсионери

Служебният министър на финансите Кирил Ананиев потвърди в началото на заседанието на кабинета, че ще бъде продължена традицията от правителството "Борисов 2" да има великденски добавки за най-бедните пенсионери. Служебният премиер Огнян Герджиков се обърна към министъра по темата за традицията, по думите му, да има великденските добавки към пенсиите, които обикновено са в размер на 40 лева, за хора с пенсии под лимита на бедност – 314 лева. Премиерът поиска за следващото заседание финансовият министър да каже дали ще има добавки и в какъв размер, като от своя страна Ананиев потвърди, че такива ще има.

Премиерът изтъкна още, че от днес стартира практиката след приключване на дневния ред на правителственото заседание тематично да се разглеждат проблемите на регионите. За целта днес са поканени двама областни управители – на Добрич Детелина Николова и на Силистра Петко Добрев, който, по думите на Герджиков, е автор на идеята. Двамата областни управители ще представят проблемите на своите региони.