Висока оценка за бургаската листа на ГЕРБ

Животът

23-02-2017, 18:25

Снимка:

фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ц. Цветанов: 40 % ще са новите лица, участващи в предизборната кампания

Обновлението сред номинациите на партията в цялата страна е 54%

Цветан Цветанов отличи петима от бургаската кандидат-депутатска листа на ГЕРБ. Зам.-председателят на партията имаше задача да представи водачите на листите по места, както и новите лица в тях на официална церемония в НДК.
Цветанов обяви, че за цялата страна обновлението сред кандидат-депутатите на партията е 54%. ГЕРБ са запълнили изцяло листите си до максимално възможния брой номинации в страната – 480. В Бургас те са 28.

За лидера на бургаската листа Цветан Цветанов обяви: „Втори многомандатен избирателен район Бургас - безспорният авторитет и безапелационна като водач, както и с оценката която дава лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов – това е Ивелина Василева, която беше част от силния екип на Митко Николов. Когато започнаха в началото, през 2007 г., тя беше заместник-кмет. Разбира се, 2009 г. се нуждаехме от необходимата експертиза и от човек, който да се занимава действително с екология и с всички тези оперативни програми, които са свързани с тази насоченост. Тя показа необходим капацитет. Беше заместник-министър през първия мандат на кабинета „Борисов” с министър Нона Караджова. А втория мандат тя вече стана министър и мога да кажа, че действително добре усвои с нейния екип програмата, всичко, свързано с екология и с всички тези пречиствателни станции. Има съществен принос за пречиствателните станции по българското Черноморие, за да може да развиваме действително туризма по възможно най-добрия начин.”
Цветанов коментира втората в бургаската листа: „Тук, разбира се, прави впечатление Диана Саватева, която е журналист на една медия. Няма да казвам коя, за да може действително и другите медии да отчетат, че имаме един доказан журналист, който винаги е изразявал обективна позиция и винаги е била един сериозен коректив на кмета и на всички тези, които правят политики, за да може действително да се вслушваме в добрите журналистически съвети, когато те са обективни.”

За деветия в листата в Бургас, който също е ново лице за ГЕРБ, Цветан Цветанов каза:
„Също така д-р Стойно Стойнов – известен ветеринарен лекар в град Бургас. Той е един от малкото в Бургас, категоризирани първа категория, като, разбира се, за него можем да кажем, че е учредител и член на Българския ветеринарен съюз. Стойно Стойнов се включи активно в множество обществени инициативи. От началото на 2017 г. той е член на сдружение „Морски сговор”, което се занимава с проблемите на обществеността на местните рибари и смятам, че с подобни хора действително даваме една истинска по-голяма активност.”

Цветан Цветанов отличи  и друго ново лице, която е десета в листата на партията: „Професор Севдалина Турманова – професор по химически науки в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” и регионален представител на Българска академия на науките за Бургаския регион. Автор и съавтор на редица научни публикации, международни списания, сборници и годишни издания. Нейни трудове са публикувани не само в България, но и в света, и по-специално в Съединените щати, Великобритания, Германия, Унгария.”

Макар че доскорошният зам.-министър на енергетиката Жечо Станков участва и на предишните парламентарни избори, като тогава бе осми в листата на ГЕРБ, Цветан Цветанов намери за нужно да представи специално и него, вероятно заради младостта му: „Жечо Станков – бивш заместник-министър на енергетиката, завършил в Германия. Един изключително млад, надежден, квалифициран кадър, който има сериозен потенциал да бъде развиван.”