Московски: Категорично партия ГЕРБ се обявява против закриване на учебни заведения

"Основен акцент в нашата програма е именно образованието", подчерта водачът на листата на ГЕРБ за 15 МИР – Плевен

"Категорично партия ГЕРБ се обявява против закриване на учебни заведения.”, така водачът на листата на ПП ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски коментира изтеглената по рано на сесията на общинския съвет точка, съдържаща предложение за закриване на ОУ "Васил Левски" в града.

"Основен акцент в нашата програма е именно образованието. Предвиждат се редица мерки, и то в законодателна посока, да бъдат направени по- гъвкави делегирани бюджети, да могат постоянните разходи, какъвто в случая е проблемът с училище "Васил Левски", като електричество, отопление, вода и т.н., да не бъдат отчитани като тежест в делегираните бюджети, да не могат механично да бъдат закривани училища само поради брой на ученици. Така че политиката на ГЕРБ ще следва тази посока. В конкретния случай, ние категорично се обявяваме против закриване на каквито и да е учебни заведения и ще работим да бъдат по някакъв начин "оздравени" такъв тип училища.", категоричен бе Ивайло Московски.

"Бих искал да успокоя обществеността в Плевен, че партия ГЕРБ няма да подкрепя закриване на учебни заведения”, обобщи водачът на листата на ПП ГЕРБ за 15 МИР Ивайло Московски.