Синът на милиардера собственик на Джъмбо уби семейство и загина в жестока катастрофа

Загинали са майка и бебето и, както и двамата возещи се във фаталното Порше

Семейство спря на тоалетните на магистралата и мъжа видя жена си и детето му да загиват пред очите му – „Те спряха в тоалетните и връхлетя Порше, за да разпръсне смърт …“, каза преминаващ шофьор, свидетел на кървавото меле, съобщават от "Български новини".  Фаталният инцидент стана точно преди 16:00 на 83-ти км на национален път Атина – Ламия, в близост до Тива.

Honda Civic, автомобил, в който се возело семейство спряло на паркинга, където има тоалетни. Шофьорът отишъл до тоалетната и оставил в колата жена си с тяхното бебе. Докато се върне автомобил Порше с много висока скорост връхлетяло върху пежото. Двете коли пламнали. Майката и бебето умират трагично. Загинали са и другите двама души от поршето.

"Бащата просто чу „взрив“ изскочи от тоалетните и видя двете коли да горят. Мъжът се затича да помогне на жена си и детето, но това беше по човешки невъзможно“, споделят очевидци. „Невероятно е какво се случили. Спряха на тоалетните и дойде поршето, за да разпръсне смърт. И това стана на паркинг, а не на пътя … „ разказва шокиран водач станал неволен свидетел.

Впоследствие е установено, че Поршето е било шофирано от Йоргос Вакакис. Той е най-младият член на известната фамилия. 24-годишният възпитаник е учил в Маями, Флорида и вече е работил в Jumbo компания. Бил е отговорен за електронната търговия. Според информация двамата са пътували за Арахова да празнуват днешният Чист понеделник, който е официален почивен ден в Гърция. Йоргос се бил върнал за ваканция от САЩ, където е студент.  Със свой приятел в мощния джип пътували за Делфи. Двамата са загинали на място, тъй като при удара двата автомобила се взривяват.

Разрешената скорост за движение по магистралата е 120 километра в час, но Поршето се е летяло като бясно, свидетелстват очевидци.

Апостолос Вакакис, бащата на загиналия,  е собственик на верига от над 80 магазина „Джъмбо” в Гърция и цяла Европа. Доходът му през 2016 г. е бил 782 милиона евро.