Цецка Цачева поздрави колегите по повод 10-годишния юбилей на Административен съд – Плевен

Тя припомни, че в първите две години от работата на плевенския административен съд самата тя е била част от административното правораздаване в Плевен

"В сферата на административното правораздаване оценката на нашите партньори от европейските институции е позитивна. Показателите ни са отлични. България е сред първите”, с тези думи госпожа Цецка Цачева, втора в листата на ПП ГЕРБ за Плевен, се обърна към своите колеги от Административен съд – Плевен, където бе гост по повод 10-годишния юбилей на съдебната институция, информират от пресцентъра на партията.

"Колкото и да са добри постиженията винаги има едно НО, остава усещането в българските граждани, понякога във фирмите и търговските дружества за не докрай раздадена справедливост, за която съвместно трябва да работим всички власти в държавата.”, посочи още кандидатът за народен представител от ГЕРБ Цецка Цачева. Тя припомни, че в първите две години от работата на плевенския административен съд самата тя е била част от административното правораздаване в Плевен. „Останалите осем години, изпълващи 10 годишния юбилей на АС, минах към друга власт. Там каквото можахме, направихме. Имаше много добри неща. На първо място опитахме се да разтоварим ВАС, да понатоварим Районните административни съдилища. Успяхме по дела, свързани с енергетиката. Не успяхме по отношение на данъчни дела, там срещнахме много явна съпротива от страна на НАП, от отчетната комисия в Парламента, от финансовото министерство. Нов винаги трябва да има към какво да се стремим и по какво да работим занапред, защото правораздаването не е състояние на закостенялост, то е процес. Подобрява се нормативната уредба, повишават се компетентностите на работещите в системата, повишава се ефективността.”, каза още Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за Плевен.

Тя благодаря за поканата, защото по думите й връщането в сградата на Административния съд в Плевен й е върнало много хубави спомени. Като слушах господин Първанов, първият председател на АС – Плевен, си дадох сметка колко трудно е всяко едно начало, но когато обърнеш поглед назад и си дадеш сметка какво си постигнал, най-важното е да усетиш, че си постигнал нещо добро. А в Административен съд - Плевен определено тези 10 години са години на успешно развитие. Бъдете здрави и последователни в отстояването на справедливостта”, пожела на своите колеги Цецка Цачева.

Тя разгледа експозицията, посветена на 10 годишния юбилей от създаването на Административния съд в Плевен и спазвайки традицията на днешния празник, подари на председателя на съда мартеница за здраве и успехи на всички съдии и служители в правораздавателната институция.