Красен Кралев и Десислава Танева участваха в церемонията за първа копка на залата на Станка Златева

Кралев се срещна и с представители на сливенските спортни клубове и ги запозна с акцентите в предизборната програма на ПП ГЕРБ в областта на младежта и спорта

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ и министри във втория кабинет на Бойко Борисов Красен Кралев и Десислава Танева участваха в церемонията по първа копка за новата зала по борба на Станка Златева в Сливен.

Изграждането на съоръжението стана възможо, след като Общинският съвет и община Сливен предоставиха безвъзмездно терен от 1 250 кв. м, а ръководеното от Красен Кралев Министерство на младежта и спорта отпусна през 2016 г. 631 000 лв. за първия етап на строежа.

"Реализирането на този обект е изцяло заслуга на ГЕРБ. Земята е предоставена от община Сливен, която е ръководена от кмет на ГЕРБ, а средствата са отпуснати от втория кабинет на премиера Бойко Борисов. Ние доказахме, че изпълняваме своите ангажименти. Обещахме да направим отопление на закритата писта по лека атлетика в Сливен и да помогнем за залата по борба и го направихме. Ще продължим по същия начин и през следващия мандат, в който един от основните ни приоритети ще бъде изграждането и реновирането на физкултурни салони във всички български училища. Ще помогнем на две от най-реномирани средни училища в Сливен - Природо–математическа гимназия „Добри Чинтулов “ и Гимназия за преподаване на западни езици „Захарий Стоянов и ще осигурим около 1 млн. лв за реновирането за „Асеновец", заяви Красен Кралев.

Новата зала по борба ще бъде един от шестте центъра, в които ще се провеждат подготовката и състезанията от вътрешния календар на Българската федерация по борба.

Церемонията бе уважена и от кандидатите за народни представители от 21 МИР-Сливен д-р Васислав Петров, Мария Белова, Стефан Кондузов, Милен Петков, Тодор Георгиев и общински съветници от партията

Красен Кралев се срещна и с представители на сливенските спортни клубове и ги запозна с акцентите в предизборната програма на ПП ГЕРБ в областта на младежта и спорта. Освен изграждането и реновирането на физкултурните салони в цялата страна, основни акценти в нея са приемането на изготвения нов закон за спорт и завършване на стартиралата реформа в сферата на физическото възпитание и спорта.

Сливенските спортисти дадоха висока оценка за управлението на спорта през последните 2 години и изразиха категорична подкрепа за нов мандат на ПП ГЕРБ, в който да бъдат продължени започнатите инициативи.