Добричлия ще плати глоба от 500 злоти за шофиране без книжка в Полша

Наказателният фиш срещу добричлията е издаден на 27 декември 2015г. от полицията във Варшава

Окръжен съд - Добрич призна финансова санкция, наложена на добричлия в Полша за това, че е шофирал без книжка. 28-годишният Енчо А. ще плати наказателна глоба от 500 полски злоти, които се равняват на 230.27 лева по курса на БНБ към датата на постановяване на решението.

Наказателният фиш срещу добричлията е издаден на 27 декември 2015г. от полицията във Варшава, след като той е бил засечен да управлява моторно превозно средство в полската столица без да има необходимото разрешение за управление.

Окръжните магистрати прецениха, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и изпълнението наложената финансова санкция.

Постановеното от тях решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. Съдебният акт ще бъде изпратен незабавно на органите на НАП за изпълнение.

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Полша удостоверение за прилагане  на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.