ГЕРБ-Бургас: Защо се съкращава ключова длъжност в полицията преди изборите?

Съдружник на областния лидер на БСП вече е член на борда на „Пристанище Бургас” ЕАД

Политическите чистки в Бургаска област продължават. Това съобщи днес областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев на пресконференция с кандидатите за народни представители Жечо Станков, Иван Гаврилов и Ася Пеева.

Най-новата промяна е свързана със закриване на щата на позицията зам.-директор на ОД на МВР в Бургас. Тази длъжност беше заемана от комисар Владо Маринов, който е в системата от години и е оглавял Икономическа полиция, както и териториалното звено за борба с организираната престъпност.

„С тези действия новите управляващи ни провокират с въпроса - наистина ли се подготвяме за честни избори? Не трябва да забравяме, че лятото нашият регион е притегателен център за националния криминален контингент. Не знам дали тази промяна няма да се отрази и на процеса на противодействие на престъпността през предстоящия сезон”, коментира Димитър Бойчев.

Той обърна внимание и на новия член на борда на „Пристанище Бургас” ЕАД Александър Петков, който е бил съдружник във фирма с областния лидер на БСП-Бургас Николай Тишев. „На БСП не им издържат нервите и започнаха с кадруването. Виждаме как се връща модела на управление известен като „Батко и братко”, каза още Бойчев.

Той припомни, че преди дни беше освободен зам.областният управител на Бургас, за да бъде заменен с пенсиониран кадър на друга партия.

„Професор Герджиков опетни доброто си име, след като очевидно е поел ангажимент да връща в държавната администрация кадрите на БСП”, каза Бойчев.

 

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"