С военни почести Добрич се поклони пред героите, загинали за Освобождението на България

Мисия Добрич

03-03-2017, 12:49

Снимка:

Ангел Радилов/Добрич Утре

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич почете 3-ти март! (фоторепортаж)

Свободата не се подарява, тя е индивидуална потребност и избор и пътят към нея минава през духовното израстване, каза кметът Йорданов

С военни почести, отдадени от представителна част на Военноморските сили, Добрич се поклони пред героите,загиналите за Освобождението на България.
Преди 139 години България възкръсва на политическата карта на Европа, заяви в словото си на общоградското поклонение в мемориалния комплекс "Хан Аспарух" кметът на Добрич Йордан Йорданов. Свободата не се подарява, тя е индивидуална потребност и избор и пътят към нея минава през духовното израстване, каза Йорданов. Той призова съвременното поколение да върви по този път.
С военен ритуал на националния празник в мемориалния комплекс бяха издигнати българският трибагреник, знамето на Европейския съюз и флагът на Добрич. Граждани почетоха с едноминутно мълчание героите, загинали в борбите срещу османското владичество. На паметника на Хан Аспарух бяха положени венци от кмета на Добрич, щаба на Военноморските сили, Генералното консулство на Руската федерация във Варна,областния управител, представители на политически партии, граждани.
По-рано днес в храма "Св. Георги" бе отслужена панихида за загиналите в Руско-турската освободителна война и празничен водосвет.

Снимки от ритуала можете да разгледате тук.