Борисов: БСП лъже, че водата от Девин ще отиде за Пампорово

Нито една стотинка от целевата субсидия, отпусната за развитието на Девин, няма да отиде на друго място

БСП лъже, че водата от Девин ще отиде за Пампорово. Това е фалшива новина. Ако беше вярно внушаваното от БСП, нямаше да отпуснем 2,5 млн. лева целева субсидия за реконструкция и рехабилитация на водопровода от Беденски бани до Девин. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на работна среща с актива на ГЕРБ в Девин. “Как с една фалшива новина успяха да разбунтуват хората? Никой никога не се е опитвал дори да отклонява водата. Не стига, че ние успяхме да направим нещо, което десетилетия преди това не са направили, ами сега и изкарват негативи за нас и трябва да обясняваме, че не е вярно“, каза той. Борисов обясни, че многократно се е обаждал на кмета  на Девин, за да се ускори строителството на въпросния водопровод. „Даже зимата имаше палатки, за да може ден по-скоро да имате минерална вода. За да се развива Девин като дестинация за спа и туризъм. Това са работни места. Така се вдигат доходите. Те не се вдигат нито с решения на Нинова, нито с решения на Борисов, доходите не се вдигат с референдуми. Вдигат се, когато по хубав път успеем да докараме туристи или инвеститори“, посочи лидерът на ГЕРБ. Борисов подчерта, че в началото на месец май тази година водопроводът ще бъде изцяло завършен и по домовете на хората ще тече лековита вода.
Бойко Борисов заяви, че нито една стотинка от целевата субсидия, отпусната за развитието на Девин, няма да отиде на друго място. Той призова присъстващите да говорят ежедневно с хората в региона и да опровергават лъжите на БСП като показват направеното от ГЕРБ. “Искам да бъде ясно какво направихме за две години – колко проекта се правят и се виждат. Какво по-хубаво направиха БСП преди нас? Какво хубаво ще направи БСП, ако ги изберем сега?”, попита председателят на ГЕРБ. Според него е недопустимо дори да става дума за управление на БСП, при толкова направени неща от ГЕРБ. “Има някъде проблем – или не можем вече да комуникираме с хората, или има проблем в отношенията ни. Обикалям, за да видя какви са проблемите по населените места”, подчерта Борисов.
Бившият премиер обясни, че  пътят до Девин се дължи на предишното правителство на ГЕРБ. “Забравихте версията “Цанков камък”. 160 милиона живи пари платихме, за да направим пътя до тук. “Цанков камък” ще се изплати след 3000 години, ако се изплати. Това е инвестицията на БСП – 1 млрд. за “Цанков камък” плюс 240 милиона за довършване на пътя – това струва толкова, колкото АМ “Тракия”, посочи Бойко Борисов.
Борисов заяви, че има колосална разлика между санираните и несанираните блокове. “Показвайте санираните блокове. Над 640 малки и средни фирми работят по санирането”, подчерта той. Председателят на ГЕРБ изтъкна, че само за две години са разплатени 6,2 млрд.лв борчове на предишни управления. “Ако ги бяхме дали за Девин – щеше да има магистрали до тук, щеше да е готова АМ “Хемус”, щеше да има повече пари за железниците”, каза още той.
Бойко Борисов обясни, че в следващ управленски мандат ГЕРБ залага на образование и на премахване на бюрокрацията. “Бюрокрацията създава усещане за корупция. Ще въведем т.нар. мълчаливо съгласие. Ще видите, че самата администрация може да си го направи за няколко минути и ще видите каква е голямата разлика. Навсякъде може да бъде направено”, подчерта Бойко Борисов. 
Кметът на Девин Красимир Даскалов бе категоричен, че заслугата на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов за развитието на Девин е особено голяма. “Още на третия месец от встъпването Ви в длъжност бе осигурена целева субсидия от МС в размер на 2,5 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на водопровода от Беденски бани до Девин, което ще даде силен тласък на балнео и спа туризма в Девин.  Санирани са шест блока по Националната програма за енергийна ефективност, които бяха пред провал – въведени са в експлатация и са почти разплатени. Подготвят се за саниране още жилищни сгради, благодарение на гласувания допълнително 1 милиард за довършване на програмата. По ОП “Региони в растеж” – сключихме договори и предстои изпълнение на енергоефективни мерки по 5 обществени сгради и 4 жилищни сгради. Направата на пътя Девин-Лисичово ще даде допълнителен тласък на туризма. Ваша заслуга са и отпуснатите с целева субсидия 160 000 лева за направата на многофункционална спортна площадка в село Гьоврен”, обърна се кметът към Бойко Борисов.

Преди време с почуда бях разбрал, че в Девин няма минерална вода и има проблеми с водоснабдяването. Десетилетия са се из...

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 март 2017 г.

Среща с жителите на Девин

Публикувахте от Бойко Борисов в 3 март 2017 г.