Себастиан Курц: Нужни са ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС

Подобни центрове може да бъдат създадени в такива страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави

Австрийският външен министър Себастиан Курц предлага създаването на центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН, предаде ТАСС.

Това мнение Курц е изразил пред германския в. „Билд“ в съвместно интервю дадено с представителя на германския Христиандемократически съюз Йенс Шпан. Според Курц тези центрове биха могли да бъдат разположени в частност в Грузия и на Балканите.

„Нужни са ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН. Не е от такова фундаментално значение къде конкретно ще бъдат разположени те. Важното е те да предоставят защита и хората, които се опитват да влязат в Европа нелегално, биха могли да бъдат пратени там“, казал Курц пред изданието, предаде ТАСС. Подобни центрове може да бъдат създадени в такива страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави, е допълнил той.

Повече от 10 000 бежанци пристигат всеки ден на територията на Европейския съюз, повечето от тях са от военните зони в Сирия и Ирак.


Vor einiger Zeit hatte ich ein Interview mit TIME - hier der Artikel dazu.

Публикувахте от Sebastian Kurz в 4 март 2017 г.