Криминалисти иззеха торби с логото на ДОСТ, пълни с хранителни продукти

Крими

05-03-2017, 18:14

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дете пострада при инцидент на лифт в Боровец

Общинският председател на структурата в Кърджали Рашид Шукри посочи, че стоката е закупена с партийни средства

При специализирана операция на криминалистите в Кърджали днес са открити 400 торбички с логото на политическа партия. Продуктите са част от акция на партия ДОСТ, а лидерите й не отрекоха това, съобщава пресцентърът на МВР, цитирано от Канал3.

Пакетите са заредени с хранителни продукти от първа необходимост – олио, брашно, боб, леща, халва и др., 300 от тях са намерени в складова база за търговия на едро в квартал "Студен кладенец“, а 100 в микробус с кърджалийска регистрация. Торбичките с хранителни продукти са иззети, към момента няма информация за задържани лица.

Извършва се оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай. Лютви Местан заяви, че не е наясно със случая и че тепърва ще се запознае с детайлите.

Общинският председател на структурата в Кърджали Рашид Шукри посочи, че стоката е закупена напълно законно с партийни средства и е предназначена за благотворителна кампания в помощ на социално слабите хора на територията на общината. "Кампанията стартира още преди месец, хранителните продукти са закупени от местни складове за търговия на едро и имаме фактура за това на стойност 7 400 лева”, каза Шукри. В понеделник той ще внесе жалба в Окръжната прокуратура заради иззетите големи количества храни и ще приложи фактурата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"