Започва обновяването на пожарната и Ветеринарната гимназия

По оперативната програма "Региони в растеж"

В Добрич започва обновяването на две обществени сгради - на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и на професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Професор д-р Георги Павлов". За началото на ремонтните работи, за които ще се ползва финансов ресурс по оперативната програма "Региони в растеж", съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов.
В комплекса от здания на пожарната служба,която разполага с близо 4300 квадратни метра разгърната площ, ще бъде направено конструктивно укрепване, ще бъдат подменени врати и прозорци, стените ще бъдат топлоизолирани, ще има нови подови настилки, поясни Димитрина Костадинова, ръководител на проекта.Ще бъде реконструирана и отоплителната система. За хора с увреждания достъпът до пожарната ще се улесни. С модернизацията, за която ще бъдат изразходвани 600 000 лева,комплексът от сгради ще премине от клас "D" в клас "А" за енергопотребление. 
Около 1 300 000 лева ще бъдат вложени за обновяване на учебната сграда и физкултурния салон във ветеринарната гимназия, за изграждане на спортна площадка на открито и облагородяване на паркова зона,съобщи директорът на учебното заведение и ръководител на проекта Светла Тодорова. По думите й ще бъдат обзаведени учебни зали със 120 места, хирургична зала, лаборатории, за които ще бъде доставено модерно оборудване - микроскопи, монитор за пациенти, видеоскоп, радионож и други. Ще бъде оборудвана и зала за дребни животни, за чието лечение се търсят все повече специалисти, каза директорът на гимназията.