Безработните младежи ще бъдат основен приоритет в Регионалната програма за заетост

Приоритет ще бъдат също безработни над 50-годишна възраст

И през 2017 г. активната политика на пазара на труда в Старозагорска област ще бъде насочена към безработни младежи до 29 г., които нито се обучават, нито са заети. Това реши на заседание днес Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от Румяна Друмева, заместник областен управител, съобщават от пресцентъра на областната администрация. 
Приоритет ще бъдат също безработни над 50-годишна възраст; продължително безработни лица; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, хора с увреждания. Ще се търсят начини за подпомагане и на обезкуражени лица.
Пред членовете на Комисията е бил представен за съгласуване проект на Методика за оценка и подбор на проектни предложения от работодатели - кандидати за включване в Регионална програма за заетост и обучение на област Стара Загора за настоящата година. 
Разпределението на средствата от бюджета на МТСП за активна политика по области в Националния план за действие по заетостта през 2017 г. е утвърдено с Решение щ 82 на МС от 26 януари 2017 г. За област Стара Загора размерът на средствата е 137 743 лева, припомнят от пресцентъра на областната администрация.