Красимир Велчев разговаря със спортистите от спортен клуб по борба „Миньор“-Перник

Животът

09-03-2017, 11:09

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: С БСП България ще мине на задна скорост

За този спорт през 2017 г. беше отпуснат рекорден за борбата бюджет в размер от 3 млн. лева

Кандидатите за народни представители на политическа партия ГЕРБ в Перник Красимир Велчев и Денислав Захариев се срещнаха със спортистите от спортен клуб по борба  „Миньор“-Перник. В спортна зала „Дружба“ представителите на политическата сила бяха посрещнати от световния и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов. Те видяха от първо лице условията, при които тренират спортистите  и се запознаха в детайли с проблемите в този спорт.
Водачът на листата на ГЕРБ Красимир Велчев пое ангажимент в следващото Народно събрание да работи за законодателни промени, свързани с достъпа на всяко дете до спорт.
„Като запален спортист ми е наистина болно, че все повече деца, за съжаление, избират да останат вкъщи и да играят компютърни игри, вместо да излязат навън да спортуват. Необходимо е децата да бъдат възпитавани на практика да използват уменията си, като ги превръщат в трайни навици. Спортът възпитава, дисциплинира и учи хората да преминават по-лесно през различните предизвикателства на живота“, заяви Красимир Велчев. Той подчерта, че политическа партия ГЕРБ ще продължи ще работи за подобряване на условията за инвестиции в спорта, както и за  изграждането и реконструкцията  на спортни зали и съоръжения.
От своя страна световният шампион изрази  своята признателност  към правителството на Бойко Борисов, с  чието решение за този спорт през 2017 г.  беше отпуснат рекорден за борбата бюджет в размер от 3 млн. лева.