Ивелина Василева: Програмата за саниране ще продължи да бъде приоритет №1

Мисия Бургас

10-03-2017, 17:35

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ организират кръгла маса по екология и земеделие в гр. Бургас (на живо)

За няколко години 40% ръст на засадените площи в региона, отчете бившият министър на земеделието Десислава Танева

Пет основни приоритета представи днес по време на мащабен форум ексминистъра на Околната среда и водите и водач на лисата на ГЕРБ за Бургас - Ивелина Василева. Тя участва в среща с представители на осовните сектори в региона, сред които браншовици, работодатели, активни представители на бизнеса. На срещата, която беше окрита от кмета на Бургас Димитър Николов присъстваха и още Десислава Танева бивш министър на земеделието, а малко след старта на срещата пристина лично за въпросите на гражданите и председателят на ГЕРБ - Бойко Борисов. Близо 3 часа Борисов, Танева и Василева отговаряха на питанията на гражданите. 

Преди това основните теми на форума представиха бившите министри Ивелина Василева и Десислава Танева.

Министърът отличник във втория Кабинет на Борисов - Василева представи програмата за управление в сектора "Околна среда". По думите й, растежът на икономиката, който е приоритет за партията, не противоречи на мерките за опазване на околната среда.

"Бизнесът и природата могат да съществуват в хармония, но е необходимо спазване на ясна законова рамка", каза още тя.

Ивелина Василева подчерта, че приоритет №1 e продължаване на програмата за саниране. Групата на ГЕРБ от Бургас ще работи и по няколко важни инфраструктурни проекти – завършването на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг, довършване на обходните пътища на Бургас (Северен и Южен обход), изграждане на Малко Търново-Царево, създаването на медицински факултет в Бургас, довършване на спортната зала и изграждане на Конгресен център в Зоната за обществен достъп на пристанището. Тя припомни, че по време на правителството на Бойко Борисов са отпуснати 420 милиона лева инвестиции за региона на Бургас.

„Изградихме 372 км нова ВиК мрежа, 2 регионални депа, които обслужват 10 общини в областта. Ще продължим да инвестираме в модернизацията на населените места. Основен приоритет за нас е да има чист въздух за всички, за което предвиждаме редица мерки“, подчерта Ивелина Василева.