Борисов във Варна: ГЕРБ ще изгради физкултурен салон във всяко училище

Най-важно е да има децата къде да спортуват. Това е инвестиция в бъдещето

В следващ управленски мандат на ГЕРБ ще довършим най-важната пътна артерия за региона – АМ “Хемус”.  Ще бъде построен и околовръстен път на Варна. Обещавам Ви, че ще се реализира и европейският газов хъб “Балкан”. И трите могат да се случат единствено в управление на ГЕРБ. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Варна. Той подчерта, че не е имало изготвен проект нито за АМ “Хемус”, нито за околовръстното на Варна, което е доказателство, че нито една власт преди ГЕРБ не е имала намерение да ги строи.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в следващ управленски мандат приоритет за партията ще бъде изграждането на физкултурни салони във всяко училище. Бойко Борисов обясни, че по време на двете правителства, ръководени от него, са построени достатъчно спортни зали в цялата страна. “Най-важно е да има децата къде да спортуват. Това е инвестиция в бъдещето. Поех ангажимент да осигурим 130 милиона, които да инвестираме в изграждане на физкултурни салони, защото над 30% от българските училища нямат такива”, обясни Борисов. По думите му, тези пари вече са подсигурени в държавния бюджет, защото по време на кабинета “Борисов 2” са събрани близо 5 милиарда лева повече от борбата с контрабандата и страната ни е достигнала 3, 6% икономически ръст.
Относно Националната програма за енергийна ефективност, Борисов подчерта, че това е политика, която достига директно до хората и тя трябва да бъде продължена. Бойко Борисов обясни, че това е жизнено важно за българските граждани, защото жилищните блокове имат до 50 години живот. Лидерът на ГЕРБ определи нападките срещу партията като абсолютно неоснователни и коментира, че Българската строителна камера и самата Корнелия Нинова са заявили, че цените на санирането по програмата не са завишени.
Борисов коментира и твърденията по темата на водача на БСП-Хасково Елена Йончева, която заяви, че ще го съди. “Ако иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, коeто сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка – от А до Я”, акцентира бившият премиер и обясни, че в случая има наличие на ясен конфликт на интереси.
Бойко Борисов обясни пред присъстващите, че се спекулира много относно размера на пенсиите. По думите му, без икономически растеж не е възможно драстично увеличение на доходите на хората. “Над 5,5 млрд.от пенсиите се плащат от бюджета, защото пенсионните фондове не могат да съберат парите. Ако разитаме на частните фондове, хорат ще взимат по 50 лева пенсия. Ние предвиждаме бабите, които гледат внуците си, да взимат заплата от 460 лева. Променихме закона така, че да може пенсионирани военни и полицаи да могат да участват в охранителната дейност на границата и в малките населени места. Това е което можем да направим за възрастните хора, без да “счупим” държавния бюджет”, подчерта лидерът на ГЕРБ.
Борисов категорично отхвърли спекулациите, че ГЕРБ разчита на партията на Веселин Марешки като “патерица” в 44-тото Народно събрание. “ГЕРБ трябва да постигне категорична победа на изборите. Трябва да имаме максимален брой депутати, за да можем да изпълняваме програмата си за управление на държавата”, заяви още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова заяви пред присъстващите, че България трябва да продължи да се развива. “Не трябва да позволяваме страната ни да тръгне на задна скорост”, каза тя. По думите й, Варна и областта могат да бъдат двигател за развитието на Североизточна България. “Зоната по поречието на Варненското езеро ще бъде зона с нови производства и нови работни места – така ще осигурим на местните хора по-високи доходи и заетост. Ние предлагаме реални решения и движеща се икономика, а не лъжи”, заяви Павлова пред варненци. Тя подчерта, че повече държава в бизнеса, предвидено от БСП, означва по-утежнени режими. “Ние не трябва да се месим на предприемачите и инвеститорите, а да им помагаме”, посочи още Лиляна Павлова.
Вицепремиерът от Кабинета "Борисов-2"  Томислав Дончев заяви, че единствената партията, която знае, че управлението на страната означава отговорност, е ГЕРБ. “Опонентите ни плашат хората с внушения. Ние искаме подкрепата на здравомислещите и свободните хора”, каза той.
“В ГЕРБ и за ГЕРБ работят интелигентни и прагматични хора, които могат да работят за развитието на икономиката – неслучайно се наредихме на челните места по икономически растеж в Европа. Оставихме свободния гражданин да работи – без принуда. Опонентите ни говоят за намеси в икономиката и по-високи данъци. В следващ управленски мандат ние ще премахнем бюрокрацията – ето това са реални решения за България”, посочи министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов. Той коментира, че мерките, заложени в предизборната програма на БСП, ще доведат или до свръхзадължения, или до увеличаване на данъците.
“Над 300 милиона са инвестициите, които се вляха във Варна. Решихме си редица проблеми, сред които: Морската градина, регионалната система за отпадъци, детски площадки, инфраструктура. Това би било невъзможно без подкрепата на правителството и на личното съдействие на Бойко Борисов”, заяви пред присъстващите кметът на Варна Иван Портних. Министърът на младежта и спорта от кабинета “Борисов 2” и кандидат за народен представител от варненската листа на ПП ГЕРБ Красен Кралев добави, че благодарение помощта на кабинета “Борисов 2” Варна е започнала да си връща блясъка като спортна столица.

"Изключително щастлив и горд съм, че можем открито да застанем пред моите съграждани и да заявим, че всичко, което бяхме планирали, за да върнем блясъка на Варна като спортна столица на България, вече започна. Знаете за голямата инвестиция с подкрепата на г-н Борисов - Дворецът на култура и спорта отново стана място  на големи световни събития. През 2018г. ще бъдем домакин на най-голямото спортно събитие в историята на България - Световното първенство по волейбол за мъже.
Без тази спортна инфраструктура, която се направи от кабинета “Борисов 2” и която нашите опоненти критикуват неоснователно, няма как българските деца да станат свидетели на най-добрите постижения, на прекрасната игра на Григор Димитров, на волейболистите, на Златните момичета.
Всичко това се прави именно заради Вас - за да може да имате контакт с най-успелите българи, с нашите звезди, на които се радвахме само от екрана. Вече можем да им се радваме и на живо в България.
Когато Черно море взе Суперкупата на България, г-н Борисов сам каза “Тези момчета заслужават да им се помогне да играят на добър стадион.” Средствата за стадион Тича бяха осигурени и всеки момент ремонтът ще бъде завършен.
В началото на нашия мандат, първата ни публична проява във Варна, заедно с г-жа Павлова, бе да връчим на кмета на Варна г-н Портних Ключа на Юнашкия салон. След няколко месеца той се превърна в един от символите на Варна. Нито един град в България няма такова съоръжение и не може да се похвали с историята на варненската спортна зала.
И не на последно място, положихме много усилия за възстановяването на Зала Владислав.
Имаме много сериозни планове. Много  благодаря на г-н Борисов и на Влади Горанов, че една голяма идея, нещо, на което никой от 50 години насам не беше обръщал внимание - физкултурните салони в България, вече ще бъде факт. Много от българските училища - над 30%  нямат физкултурни салони. Няма как да говорим за здравето на нацията, ако не обърнем внимание на нашите деца. Често повтарям медалите са важни, но по-важно е здравето на нацията и здравето на българските деца. Г-н Борисов пое ангажимент в следващия ни мандат да бъдат осигурени 120-130 милиона лева за инвестиция в салоните на българските училища - там където няма салони и там, където са в лошо в състояние, да бъдат изградени или реконструирани, с гаранцията на финансовия ни министър, разбира се. Знаете, че не обещаваме празни неща. Поемаме ангажимент към вас за това, което можем да изпълним, за да можем всеки път с открити очи да заставаме пред и да искаме вашата подкрепа. Победа!"


 

Реализирането на газов хъб „Балкан“, довършването на автомагистрала „Хемус“ и построяването на околовръстния път на Варн...

Публикувахте от Boyko Borissov в 12 март 2017 г.

Представяме акцентите в програмата на Политическа Партия ГЕРБ във Варна.

Публикувахте от Boyko Borissov в 12 март 2017 г.


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"