Даниела Савеклиева и Бисер Михайлов се срещнаха с жителите на Церово

Проведоха двучасова среща-разговор

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева - областен координатор на ГЕРБ - Благоевград и втора в листата и Бисер Михайлов – бивш областен управител и четвърти в листата, представиха приоритетите в Управленската програма на ГЕРБ пред жителите на благоевградското село Церово. В близо двучасов открит разговор бяха разисквани онези въпроси от програмата на партията, които най-силно засягат хората от селото – образование, социална политика, земеделие, инфраструктура.

Даниела Савеклиева отбеляза, че през годините на прехода ГЕРБ се доказа като единствената партия, която работи за хората и оставя видими резултати. "Въз основа на изграденото досега  занапред си поставяме целта да надградим постигнатото и да се повиши жизненият стандарт на всеки отделен човек. Програмата на ГЕРБ е с ясно разчетени финансови параметри за всичко онова, за което гарантираме, че ще се случи. Отговорното политическо поведение изисква да посочиш откъде ще дойдат средствата за реализирането на всяко едно заявено намерение, а не да хвърляш лишени от съдържание обещания, например за огромни пенсии, което ще фалира НОИ. Образование, социална политика, здравеопазване, условия за развитие на бизнеса – това са само част от приоритетите на ГЕРБ, за реализирането на които сме посочили ясна стратегия. На 26 март имаме два избора: да продължим по пътя на развитието, като гласуваме с разум или да се поддадем на популизма и празните обещания“, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева.

Конкретно за Благоевградски регион тя посочи като ключов приоритет довършването на магистрала "Струма". Ако магистралата не бъде изградена до 2020 г., България ще трябва да върне огромни суми на Европейската комисия. "Европа има доверие на ГЕРБ и за да продължим да се възползваме от европейските средства във всяка една област, трябва да подходим разумно при избора си на предстоящите избори", заяви още Даниела Савеклиева.

Поставен беше въпросът с питейната вода. Бисер Михайлов много ясно очерта сегашната ситуация и припомни, че правителството на ГЕРБ в лицето на МОСВ и МРРБ постави началото на ВиК асоциация, създаването на която за съжаление беше бойкотирано от кмета на БСП в община Кресна. "Това лиши цяла Благоевградска област от възможността с изцяло европейски средства да се направят инвестиции за чиста питейна вода, канализации, пречиствателни станции", уточни Михайлов.

По време на срещата беше засегнат и друг проблем - спирането на националната програма за саниране. Около 30% от мъжете в селото са заети в санирането и сега са изправени пред риска да загубят препитанието си.

"В програмата на ГЕРБ сме направили максималното да доближим очакванията на хората от всички населени места с реалностите. Като областен управител съм обиколил всяка една община и знам, че вашата болка е децата да бъдат високо образовани, да имат младите хора възможности за развитие, да имате сигурни работни места и доходи. Ще направим всичко възможно да се осигурят държавни средства за най-тежките проблеми в областта на водоснабдяването. Ето защо на 26 март се надявам да се доверите на кандидатите на ГЕРБ и да гласувате с №11, за да продължим заедно по верния път на развитието", заяви Бисер Михайлов.

В срещата с жителите на Церово се включиха активно и общинските съветници от ГЕРБ Кирил Илиев, Давид Петров и Елена Димитрова.